Delise

Delise tijdens de “Dag van de echte banen” (FNV) op het Museumplein

by Delise
in News

Onwijs gaaf vond ik het om vandaag op te mogen treden tijdens de “Dag van de echte banen” op het Museumplein in Amsterdam! Eerder had Giel Beelen een singer-/songwriter challenge uitgeschreven waarvoor ik geselecteerd was. Opdracht? Schrijf een liedje over Echte banen.

Ik heb veel inspiratie voor mijn liedje gehaald uit mijn werk als (arbeidsrecht)jurist. Ik ben aan de slag gegaan met de verhalen die ik vaak hoor en heb ze omgesmolten tot de tekst van het liedje ‘Er voor gaan’. Het liedje gaat dan ook over iemand die behoorlijk in onzekerheid zit over zijn baan: mag ik blijven of niet?

Eindelijk zijn de jurist en de muzikant in mij samen gaan werken 🙂

 

 Songtekst: “Er voor gaan”

Stuur je me weg, hier ver vandaan?

Waarvan kan ik op aan?

Eén vingerknip en ik kan gaan.

Als een nummer zonder naam.

“Jij vindt vast wel iets. Net als de rest.”

Die woorden troosten niet en dat weet jij best.

Geef me iets om voor te staan en ik zal er voor gaan!

Ik weet hoe ze staan daar in de rij.

Onzichtbaar achter mij.

Wachtend tot ik mijn plaats weggeef.

Aan degene die het stokje overneemt.

“Jij vindt vast wel iets. Net als de rest.”

Die woorden troosten niet en dat weet jij best.

Geef me iets om voor te staan en ik zal er voor gaan!

Ik zal er voor gaan!

Auditie Delise “Er voor gaan” 2017