DELISE

 

HUISKAMERCONCERTEN

EEN OPTREDEN BIJ JOU THUIS

EEN HUISKAMERCONCERT BIJ JOU THUIS

Zie je het al voor je? In jouw woonkamer met een gezellige groep mensen genieten van liedjes met een verhaal. Die mogelijkheid heb je hier!

OVER DELISE

Singer-/songwriter Delise schrijft Nederlandstalige popliedjes. Ze heeft een eigentijdse en unieke sound en wil met haar liedjes verhalen vertellen. Tijdens haar huiskamerconcerten laat Delise in intieme setting haar liedjes horen en neemt ze je mee in het verhaal achter haar muziek. En natuurlijk passeren ook bekende meezingers de revue!

EEN HUISKAMERCONCERT KADO DOEN

Een huiskamerconcert hoeft niet altijd in jouw eigen huiskamer of tuin plaats te vinden. Je kunt een huiskamerconcert van Delise ook kado doen. Vraag naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar info (@) delisemusic.nl.

BOEK EEN HUISKAMERCONCERT

NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie over het boeken van een huiskamerconcert? Vul dan onderstaand contactformulier in (of mail je vraag naar info (@) delisemusic.nl). Delise neemt dan contact met je op om jouw wensen en ideeën te bespreken.

GRATIS HUISKAMERCONCERTEN

Jep. Het is ook mogelijk om een gratis huiskamerconcert te boeken. Helemaal gratis, dus je betaalt ook geen reiskosten of huur van geluidsapparatuur. Vraag gerust naar de voorwaarden door onderstaand contactformulier in te vullen. Delise neemt dan contact met je op om jouw gratis huiskamerconcert te bespreken.

Contactformulier

Binnen 2 werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

LET OP: Het is de bedoeling dat het publiek zit en naar het concert luistert tijdens de huiskamerconcerten. De huiskamerconcerten zijn niet bedoeld als achtergrondmuziek. Wil je achtergrondmuziek? Geef dat dan aan in bovenstaand formulier.

OVER DELISE

Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer/songwriter en folk. Liedjes schrijven is voor Delise een manier van verhalen vertellen. In haar liedjes staan steeds haar heldere stem, gitaar en boodschap van het liedje centraal. Delise wil haar luisteraars aan het denken zetten over serieuze en minder serieuze zaken. Hierbij is haar christelijk geloof een onmisbare inspiratiebron.

Delise is terug van weggeweest, maar waar kwam ze vandaan? Al op 12 jarige leeftijd begint ze met zingen en liedjes schrijven. Wanneer ze 14 jaar is, worden haar liedjes opgemerkt door Robin Groenveld, bedenker en organisator van Vrienden van Amstel LIVE. Hij brengt haar in contact met Bas Kennis (BLØF) en Holger Schwedt, waar ze enkele jaren mee samenwerkt. Daarnaast wordt ze begeleid door de begeleidingsband van Anouk Teeuwe.

Al op jonge leeftijd wint Delise een aantal prijzen; zo bereikt ze met haar band de tweede plaats tijdens de Battle of the Bands in Londen en krijgt ze een eervolle vermelding voor haar liedje Everything Breaks tijdens de International Songwriter Competition in de Verenigde Staten. Ook treedt ze op in Ahoy’ tijdens The Chrystal Ball Party en zingt ze het liedje Like an Angel in voor de film Het Schnitzelparadijs. In 2008 neemt Delise deel aan het programma Rock Nation op RTL 5 en doet ze mee aan X-Factor op RTL 4.

Toch durft ze een bestaan als artieste niet aan. Delise: “Ik koos voor een studie Rechten en daarna voor een baan als juriste. Ik wilde advocaat worden; mijn eigen advocatenkantoor opzetten, dat was mijn plan.” Delise sluit daarmee het hoofdstuk muziek maken voor zichzelf af. Wel blijft ze liedjes schrijven en treedt zo nu en dan op. Zo zingt ze het lied Toch een beetje thuis in voor het programma De Verandering en wordt ze tijdens haar studie verkozen tot Beste Songwriter van de VU Amsterdam en de Universiteit Leiden.

Na enkele jaren werkzaam te zijn als jurist, keert ze in 2016 terug naar de muziek. De aanleiding hiervoor is een burn-out in 2015. Naar eigen zeggen kan ze niet zonder muziek maken. “Ik kreeg zoveel energie van het maken van muziek, bij al het andere voorgaande dat ik deed, vloeide de energie juist bij me weg,” zegt Delise hierover. Wel is er veel veranderd; zo is haar stijl meer pop geworden en schrijft ze haar liedjes in het Nederlands.

In 2018 brengt Delise haar debuutalbum Bladzijde 1 uit, waarbij ze samenwerkt met onder andere Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus). Bladzijde 1 wordt genomineerd voor verschillende Zilveren Duif Awards 2019 en krijgt aandacht op verschillende radiostations, waaronder 100% NL en NPO Radio 1 (onder andere door Frits Spits). In het najaar van 2019 verzorgt Delise het voorprogramma bij de Niet van deze wereld-tour van Damascus.

Op 11 oktober 2019 lanceert Delise samen met De Rechtstaat de single Spreid je vleugels. Dit lied is een vooruitblik op meer nieuwe muziek van Delise. Haar nieuwe EP Kleine dingen – die in het voorjaar van 2020 uitkomt – combineert, meer nog dan haar debuutalbum Bladzijde 1, helder gezongen en verhalende popliedjes (à la Miss Montreal) met haar geloof.

“De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “Kleine dingen gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.”

Daarmee schuwt Delise sociale en maatschappelijke thema’s niet. Delise: “Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat als God met je meegaat, je niets meer te vrezen hebt, is de rode draad in mijn popsong Overwinnen (geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Job) maar ook in Verbonden, waarin Elbert Smelt van Trinity een aandeel heeft. Daarnaast schreef ik Helden in samenwerking met JellowZorg. Dat liedje is een groot ‘dank je wel’ aan mensen werkzaam in de zorg.”

Voor de totstandkoming van Kleine dingen werkt Delise opnieuw samen met Henk Pool (Marco Borsato, Guus Meeuwis) en Reyer (aanbiddingsleider, producer en songwriter van Jezus Overwinnaar). Liedjes als Stil valKleine dingen en Overwinnen, zijn kwetsbare en tegelijkertijd geloofsopbouwende uptempo liedjes met een herkenbare boodschap.

Delise’s EP Kleine dingen komt uit op 28 maart 2020. Op 25 september 2020 geeft zij naar aanleiding daarvan een theaterconcert in De Theaterbakkerheij in Gouda. Tijdens het theaterconcert passeren zowel nieuwe muziek, als de muziek van haar eerste album de revue. Gastartiest is onder andere Ralph van Manen.

FOLLOW

CONTACT

INFORMATIE & BOEKINGEN

Vul het contactformulier in


Of neem contact op via info (@) delisemusic.nl (reactie binnen 3 werkdagen)

MANAGEMENT

Peter
+31 (0)6 2870 4597
info (@) delisemusic.nl

LABEL

DWVV Records
delisemusic.nl/DWVVrecords