Delise

Lees de nieuwe biografie van Delise!

by Delise
in News

Hoewel een tikkeltje verlegen, blijkt Delise als klein meisje een entertainer. Dikwijls zet ze haar knuffels (en broertje tegen zijn zin in) op een rij om ze te ‘vermaken’ met zelfgemaakte liedjes en toneelstukjes. Wanneer ze op haar zevende meedoet aan een playbackshow, ontdekt ze de bijzondere wereld van het podium, waar ze dan ook graag meer van wil weten.

Haar heldere stem valt al op wanneer Delise 11 jaar is. In 1999 en 2000 wint ze verschillende voorleeswedstrijden.

Na enkele gitaarlessen begint Delise op haar twaalfde met het schrijven van liedjes. Kort daarna gaat ze ook aan de slag met zingen. Al snel ontdekt Delise dat ze verliefd is geworden op het maken van muziek; uur na uur studeert ze op verschillende melodieën en werkt ze aan songteksten.

Vanaf haar veertiende wordt Delise begeleid door haar eerste band. In oktober 2002 brengt Delise haar album ‘Reach Out’ in eigen beheer uit. Op het album staan een aantal eigen geschreven Engelstalige liedjes.  Al snel komt de cd in handen van de bedenker van onder andere Vrienden van Amstel LIVE! Deze biedt Delise de bijzondere kans haar muziek verder uit te werken met behulp van Bas Kennis, toetsenist en songwriter van Bløf.

Op haar vijftiende verzamelt zich een team rondom Delise met muzikanten en producers die geen introductie behoeven. Zo werkte ze onder andere samen met Hans Eikenaar, Leendert Haaksma en Michel van Schie. Opnames van haar eigen liedjes vinden plaats onder leiding van Holger Schwedt. Ieder moment met deze top van de Nederlandse muziek ziet Delise als een kans om te leren.

In 2004 wint Delise de tweede plaats tijdens The Battle of the Bands in Londen. Tijdens deze competitie strijden Europese bands met elkaar om de titel ‘Beste Europese band’.  In de zomer van dat jaar krijgt Delise een eervolle vermelding voor haar nummer ‘Everything Breaks’ bij de International Songwriter Competition in de Verenigde Staten. In datzelfde jaar treedt ze op in Ahoy’ tijdens The Chrystal Ball Party. Voor de film Het Schnitzelparadijs, die in 2005 uit komt, zingt Delise het liedje ‘Like an Angel’.

Na het behalen van haar Vwo-diploma, gaat ze in 2007 Rechten studeren aan de Universiteit Leiden. Ook tijdens haar studie is Delise veel bezig met het optreden en schrijven van nieuwe muziek. Zo treedt ze in oktober 2008 op tijdens de ochtendshow van Giel Beelen naar aanleiding van haar deelname aan het programma Rock Nation op RTL5.

Nadat haar zangtalent bekend wordt op de Universiteit, krijgt ze de kans een aantal bijzondere optredens te doen. Zo treedt ze onder andere op tijdens de opening van het academisch jaar van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast wordt ze aan zowel de Universiteit Leiden als de Vrije Universiteit verkozen tot ‘Beste singer-/songwriter’ in 2007 en 2008. In 2012 studeert Delise af en mag zich vanaf dan ‘meester in de rechten’ noemen.

In 2011 wordt Delise uitgenodigd voor een kerkdienst in de Meerkerk in Hoofddorp. Onder de indruk van de dienst en de muziek, schrijft ze een e-mail aan de voorganger met de vraag of zij ook een keer mag komen optreden. De Meerkerk gaat hiermee akkoord en voor de Kerstnachtdiensten 2011 schrijft Delise haar eerste Nederlandstalige liedje ‘Dit Jaar’. Enkele maanden na ‘Dit Jaar’ schrijft Delise ‘Ik ken je’, dat ze speelt tijdens de opening van Opwekking 2012 en later dat jaar op het hoofdpodium van Xnoizz Flevo Festival.

Datzelfde jaar is Delise te zien in een aflevering van De Verandering, waar ze het liedje ‘Toch een beetje thuis’ zingt voor een aanstaande bruid.

In 2014 wordt er door een verzekeringsmaatschappij een prijsvraag uitgeschreven; de deelnemer met de meest geschikte stem, mag de telefonische keuzemenu’s inspreken. Delise wint deze wedstrijd en spreekt in 2015 en 2016 de keuzemenu’s in. Bel je deze rechtsbijstandsverzekeraar, dan is het Delise die je als eerste hoort!

Door haar muziek in het Nederlands en gerelateerd aan haar christelijk geloof te schrijven, ontdekt Delise dat muziek voor haar een diepere betekenis krijgt. Deze lijn besluit ze dan ook door te trekken. Hoewel al enige tijd werkzaam als jurist, besluit Delise in het voorjaar van 2016 – naast haar baan – haar eigen songwriter’s bedrijfje op te starten en stort zich verder op het schrijven van liedjes. Dat blijft immers haar passie.

Naast het schrijven van liedjes in opdracht, brengt ze in oktober 2016 haar album ‘Beloofd!’ uit.